torsdag 31 januari 2013

Sweetheart

Det börjar närma sig alla hjärtans dag och jag har gjort ett kort med en tillhörande gåvoask i de underbara papprena från Autentique. Och visst blev det romantiskt?

 


 
Enkel insida....

 
Inne i asken har jag satt en stickers där det ståe Happy valentine´s day. Tycker det blir så fint när man kan skymta den från utsidan....

 
Önskar er alla en riktigt bra dag och skön helg.
 
Matriallista:
 
 
Kram Kattiz
 
 
 
 
 



onsdag 30 januari 2013

Vårfärger!

Det är fortfarande vinter, men jag lockas av vårfärgerna nu.... För mig är vårfärger i allra högsta grad gult och grönt, så när jag fick de här coola October Afternoon-papprena i min hand visste jag att jag ville scrappa det här fotot på Charlie bland utblommade  maskrosor :) Färgerna var perfekta!

Jag började med att riva av en remsa av det gröna pappret, limmade fast det och stänkte sedan ut lite svart mist. Jag tycker de där stänken förhöjer det mesta!

Sedan sydde jag en vända med min symaskin och tog sen en av de älskade kakservetterna och limmade fast detta, fotografiet och en tag ovanpå mönsterpappret. Lite blomstickers från ett tillhörande stickersark och sammetsblommor gjorde mitt vårlika alster färdigt!






Hoppas ni har en underbar dag!!
/Helene - webmosterhelene

Material:
Papper: October Afternoon "Farm Girl - Rose trellis" (gulprickigt papper, baksidan av ett storblommigt papper), October Afternoon "Farm Girl - Barnyard" (grönt papper, baksidan av ett papper med bokstäver)
Dekorationer: October Afternoon "Farm girl Shape stickers" (stickers), Petaloo (blommor), kakservett
Färg: Dylusions "Black Marble" (svart mist)
Privat: bokstäver, tag

tisdag 29 januari 2013

Kraft cardstock...

...är en av mina absoluta måsten i papperssamlingen.
Jag älskar att använda den, både till kort och till färgläggning.


Här har jag dels använt den som kortbas och som ram runt motivet.
Sedan så har jag dessutom stämplat och färglagt direkt på cardstocken.

Mänsterpapper från Heidi Swapp.


En liten närbild på blommorna och bladen.

Motivet är från SWALK.

Jag har färglagt med Copics.
Ni missar väl inte att det börjar rulla in Copics i mängder hos Perra denna vecka!?!
De dyker upp i webshopen så snart de kommer - så håll utkik.

Pyssla lugnt!



måndag 28 januari 2013

Måndag!

Idag är det förhoppningsvis mycket att göra! Vi väntar en leverans från USA med nya stenciler från Crafters Workshop,

och nya papper från Crate - alla hjärtans dags serien Fourteen

och nya härliga papper från Kaisercraft, bland annat dessa från Base Coat som visar härliga bakgrunder i form av trä, betong och sten.

Vi har även valt att ta in nya stämplar på Papermania till webshoppen. Vi fyller även på med de populära Lumierer färgerna.

Veckan stora händelse hoppas vi blir leveransen av Copic pennorna, både Sketch och ciao, vi hoppas att de kommer så snart som möjligt!!

Så nu behöver jag köra igång med att fixa nyheterna i webshopen! Så fort leveransen har kommit och vi har räknat igenom dem samt fått in bilder så kommer allt att synas. Ni får spana löpande.

Ha en underbar vecka!! Det ska jag ha bland alla nyheterna!!
Mvh Perra

Veckans skiss v5

Åh vad härligt med så många bidrag i både bloggen och på mail. Och det var några nya namn som bidrog med sina bidrag. Och lotten föll på ÅsaJ att visas i bloggen här. Ni hittar hennes blogg här. Tack alla för era tolkningar.

Dags för en ny skiss och denna gång är det Webmosterhelene som bidrar med en ny. Kanske något inför alla hjärtans dag. Kom ihåg att man får göra kort oxå, inte bara layouter.
Skapa, blogga som vanligt och klipp in din länk i Inlinkz nedan. Har du ingen blogg så maila till oss så har du chans att bli uppvisad här i bloggen nästa vecka och detta är sista måndagen innan vi hittar en januari vinnare. Och har ni problem, skicka ett mail.

söndag 27 januari 2013

Valentine kort

Här kommer en kontrast till gårdagens kletiga inlägg. Ett väldigt enkelt Clean & Simple kort.. :) 


Det är i storlek 4*6 och går då ner i ett vanligt A6 kuvert. Även om det är ett standardkuvert, så räknas det nästan som ett "annorlunda format" i kortmakarkretsar. Konstigt va?

Den stora tagen mitt på är en sticker, liksom den lilla uppe i hörnet. Jag ritade runt kanterna för att få en liten skuggning. Eftersom mina händer inte längre trivs med att färglägga motiv så får jag ju hitta andra lösningar för att dekorera mina kort. Stickersarken som ofta kommer med de nya pappersserierna är en bra variant. De matchar bra i både färger och stil.
Pappret jag använt är från samma serie, True Love- Proposal och jag har kompletterat med klarröda rosor.
Jag hoppas ni får en underbar dag!

lördag 26 januari 2013

Busy or Lazy - Gelatos


Så var det lördag igen, tänk vad veckorna går fort.... och till på köpet är det sista lördagen i januari. Och lönehelg också, hmmm.... kanske är bäst att spara sina pengar till alla härliga scrapprodukter som kommer i februari (förhoppningsvis redan då). :)


Idag tänkte jag leka lite med Gelatos från Faber Castell, en mask med hexagoner från The Crafters Workshop och vatten. 


Först primar jag min sida med gesso, så att pappret blir mindre poröst. Sen målar jag ut Gelatos lite slarvigt över en sida i min Art Journal, i färgerna Metallic - Mint, Grape, Blue Berry o Melon.


Nu vill jag göra bakgrunden lite mer jämn. Så jag fyller en minimister med vatten och sprayar på en del av sidan. Sen använder jag mina fingrar till att smeta ut Gelatosen. Sprayar vatten och smetar ut, osv...

Tänk på att torka av fingrarna när ni byter färgområde, om det inte är så att ni vill blanda färgerna.


Nu till en riktigt läcker teknik. :) Känner ni till Ghost-tekniken som Dyan Reavelry använder sig av när hon sprayar vatten på sin mistade sida, för att lyfta bort lite färg? Det här är en liknande teknik, men man behöver ta i lite mer. :)

Jag lägger på Hexagon-masken där jag vill ha den, sen fuktar jag en bit hushållspapper och börjar gnugga. Även här gäller det att tänka på att byta hushållspapper då jag byter färgområde, så att inte färgerna blandas. Det är i det här steget som det märks om man glömt bort att prima sin sida med gesso... bara så att ni vet, kan inte avslöja hur jag kom på det... hmpf.


Och så här blev min sida. Vad tycker ni? :)

Jag tänkte att jag spinner vidare på hexagontemat... så jag hittade på ett citat som håller sig till bi-temat, men ändå har en viss mening för mig: "Busy as a bee, or lazy as honey."


En liten närbild på alla lager jag jobbat med. Härligt, va? :)

När jag klistrat fast bokstäverna, så ritade jag slarvigt runt dem med en svart Gelatos. Sen sprayade jag vatten på detta och lät det rinna. För att skapa lite mer struktur på sidan (skita ner den lite) så gnuggade jag fast lite rub ons, sprayade med svart mist genom en mask, duttade gesso genom en annan mask och kladdade lite med gul akrylfärg på några ställen.

Material:
Canson XL Mixed Media Pad
Gesso
Faber Castell Gelatos i Metallic o Svart/Vit
Minimister
Akrylfärg Deco Art - Daffodil Yellow
Masker The Crafters Workshop -Mini Hexagons, Mini Punchinella, Mini Ledger
Mist Dylusions Black Marble
Rubond Kaiser Craft - Timeless Borders
Privat: Bokstäver o Svart penna

fredag 25 januari 2013

Börjar få stora barn...

sonen blir 10 år om en månad och har sedan en ett år tillbaka en telefon. Men en telefon för dagens ungdom verkar inte vara för att ringa varandra utan det är för att spela eller lyssna på Spotify. Så i höstas så fångade jag sonen när han låg i soffan och hade det skönt samtidigt som han spelade. Kortet är fångat med mobilen så det är inte världens bästa skärpa men funkade ypperligt ändå.

Jag har lekt med MMEs Lucky in Love och tänkte visa att dels så funkar det till killar men även att det inte måste vara Alla hjärtans Dag kort eller tema utan funkar även i andra sammanhang.

Även om det inte skulle vara alla hjärtansdags tema så ville jag ha med hjärtan. Så jag började med att skapa lite hjärtan. Med röd akrylfäg ritade jag ett hjärta. Sedan stämplade jag med en swirlstämpel lite här och där utanför hjärtat med röd distress ink pad. Sedan kladda jag med gesso, mister, akrylfärg och annat för att skapa , tja...a mess som man kanske skulle säga på engelska...

Utav mönstrat papper klippte jag på fri hand två hjärtan som jag har preparerat på olika sätt. Först ruffat kanterna med fotfilen, färgat in dem med Distress Stain och Distress Ink pad. Sedan har jag skrynklat ihop båda pappersbitarna för att få struktur och även haft på gesso och mister för att skapa struktur och djup.

Ni ser lite här nedan. Massor av lager och struktur. Jag har blandat massor av olika märken på mister, Dylusion, Heidi Swapp och Tattered Angel. 





Och har ni sett, jag har skapat utan blommor!!! Och jag tycker att jag lyckades visa att det går att skapa med dessa papper även utan att det är Alla Hjärtans Dag tema. 

torsdag 24 januari 2013

Romantiskt till Allahjärtansdag



Snart är det Allahjärtansdag med romantik och kärlek vibrerande i luften. hos Scrap-Perra hittar du allt du behöver för att göra ett personligt kort eller alster till någon speciell. Det är ju lika trevligt att ge bort en egengjord gåva som att få en.

Jag har gjort en tavla med sex olika rum att krypa in i o njuta. "Ramen" kommer från 7Gypsies, de levererar alltid matareal och produkter med oändliga möjligheter. För en tid sedan visade duktiga Mia KL sin variant av en ram. Hon valde att ha foton i sin, kika in HÄR.

Pappren jag använt kommer från Maja Designs kollektion "Vintage Summer Basics" en inte helt ny pappersserie men en serie som får mig på mycket gott humör. Alla pappren är "chalkade" med Gesso och stämplade på för att få mera liv i pappren. Jag har använt massor av olika stämplar till detta bland annat flera av Tim Holtz och Prima.



I de första rummet står en liten, liten provdocka som runt midjan fått en "kristall" från Prima på sig. Lilla dragkedjan kommer från Prima lika så alla halvpärlor jag använt. Den stora trådrullen har jag målat vit och virat ett grovt snöre runt. Rosetten sitter i öljettet och spegeln är från mina egna gömmor.



Vandrar man in i rum nummer två hittar man strax en skön fåtölj. Någon har njutit så mycket att denne har glömt kvar sina skor... ;) Ovanför fåtöljen hänger en "kristallkrona" vill man ha en lika dan hittar men den HÄR. Lilla stjärnan i trä fick också plats.



Nu är vi i rumm tre. En fin stensil har hjälp mig med mönstret på väggen för att få srtuktur använde jag Texture Paste från Daler-Rowney burken finns i två storlekar. Psst man blir lätt beroende så en stor burk är att rekomendera. ;) Kag "smetade" ut pastan med fingrarna och sen drog jag en kam över för en roligare effekt. (Eller kanske mindre rolig, fingrarnas mönster var roligare hihi.) Lilla fjärillen är också en stensil som jag målat i med Big Pitt Pen. pennorna finns att köpa en och en men tro mig ett "pack" är att föredra.



I fjärde rummet flyger de två fjärilar, de är rub-ons två pennspetsar och en tag från min blus hittar du också här. Framför tagen en liten träfågel och bakom skymtar ostduk.



Här har någon sett på film, tror jag. Femte rummet pryds av en liten bit filmstipes, en kanin från sonens gömmor och en docka som sett bättre dagar. Lilla burken har jag fyllt med salt. Texten under kaninen vill sprida ett klokt budskap...



Aha! I sista  rummet har tiden stannat, skönt! Här stannar jag med en guldkrona på huvet. För vem vill inte vara kung för en dag!?



Mellan rummen slingrar sig massor av härliga blommor och blad. Lilla pappersbården fann jag längst ner på ett av mönstrpappren, gratis dekoration! Pärlbandet och spetsen tyckte jag ropade att de ville vara med.

Kram DT-Marie


onsdag 23 januari 2013

Fuska?!! Näpp, verkligen inte!

Idag är det dags för mig att visa en liten art journalsida. Inget avancerat egentligen, men ändå lite tidskrävande.... Jag fick en fantastiskt läcker mask samt antique mod podge av Perra och Mia i julklapp, en mask med ett ansikte på. Idag visar jag vad jag lekt fram med detta!

Ansiktsmasken kan vara lite klurig att använda, men jag ska säga att den var riktigt riktigt rolig att leka med! Jag ska försöka hitta fler användningsområden och sätt att leka med den, det lovar jag! Idag har jag gjort det "enklaste" sättet, jag har bara använt den rakt av och målat in färgerna sen.

Jag började med att måla ansiktets och halsens konturer med en blyertspenna i boken där jag ville ha flickan. Jag tog sedan bort masken och målade ansiktsfärgen innanför konturerna. Jag tunnade ut ansiktsfärgen ordentligt med vatten, så det inte blev som en kaka utan mer tonat. Jag målade blått ute i kanterna och brydde mig inte så mycket om ifall håret skulle komma lite över det blå. I slutändan så spelar det inte så stor roll.

När grundfärgerna torkat (som jag torkade med embossingfönen från Tim Holtz) så tog jag fram masken igen tillsammans med svart akrylfärg och svampade ut färgen genom masken. Jag duttade lite färg åt gången så att färgen inte skulle smetas ut alltför mycket under masken. Sedan tog jag försiktigt bort masken och torkade den svarta färgen igen med fönen.

NU började det roliga, att skugga och få tjejen att komma till liv! Jag skuggade ansiktet med olika färger såsom brun, gul och gav det vita highlights till kinder och näsben.... Ögonvitorna målades vita med akrylfärg och sen målade jag ögonen blå och munnen rosa med Neocolor II-kritor... Håret målades först guldgult och sedan highlightades det med guldfärgad akrylfärg och vit Faber Castell-penna.

När allt är målat så avslutade jag med en urläcker Mod Podge, som ger en antikfärgad yta. Målar du ett lager tonas bilden ner i lite gulbrun ton. Skulle jag måla på ännu mer av den Mod Podgen, så skulle allt bli ännu gulare... Så läckert!!

Och skynda på, det finns bara EN burk kvar i butiken som du kan få tag på om du mailar eller ringer Perra då den inte är utlagd i webshoppen!! 


Blomman limmade jag fast ovanpå hela målningen, bara för att få lite struktur på sidan :)



Jag hoppas att jag inspirerat dig att prova denna mask! Är detta något du skulle vilja se en beskrivning/tutorial på i bilder?!! Berätta isf för mig så kan det tänkas komma något sånt framöver!

/Helene - webmosterhelene

Material:
Bok: Strathmore Visual Journal (5,5x8 inch)
Färger: Crafter's Acrylic svart, hudfärgad, vit, turkos, guldgulguld, Neocolor II ( turkosblå krita, rosa krita)
Lim: Mod Podge Antique
Mask: Crafter's Workshop "Ava"

tisdag 22 januari 2013

Romantiskt med Glitz...

Ny vecka, nya härliga möjligheter!

Idag tänkte jag visa ett romantiskt kort, utan motiv. Kors i taket!
Ibland är det så skönt att bara lägga fokus på en vacker text och alla detaljer och dekorationer runt omkring.

De kan tendera att försvinna lite i mängden när man har med ett färglagt motiv.


Här har jag använt uteslutande papper från Glitz Hello Friends 6x6 pad.
Det är så fantastiskt smidigt med dessa småpapper när man gör kort!
Matchat och klart.
Jag behöver knappt tänka själv. :-)

Textstämpeln är privat.

Jag har dekorerat med rosor och körsbärsblommor, och härliga vita blad.
Strött ut lite halvpärlor och så min personliga favorit Rug Canvas (nätet bakom spetsen) och lite spets.

Runt texten har jag stansat ut med Spellbinders Floral Ovals i kraft cardstock.

Jag ska verkligen försöka lära mig länka alla produkter så där tjusigt till nästa gång - lovar!


Jag hoppas inte Ni missat att Perra har beställt hela arsenalen med Copics - både Ciao och Sketch!
Vilket jag givetvis är överlycklig för!! ;-)

Jag kommer också att ha en liten workshop på Scrap & Pearl i Annexet med Copics.
Så är du sugen på att pröva eller lära dig mer, passa på att anmäla dig.
Ni anmäler Er till Mia.

Ha det så gott - så ses vi snart igen.