lördag 3 augusti 2013

Gästbok

I slutet av juni var jag på bröllop nere i Skåne. Det var två nära vänner som gifte sig och det var en vacker vigsel och en grymt rolig fest. :)

Dagen till ära hade jag gjort en gästbok som gästerna fick fylla i under kvällen.


Det här är framsidan....


.... och här har ni baksidan.

Färgtemat på bröllopet var vitt, gult o blått - sen fick jag fria händer. Inuti satte jag vita A5-papper, och band sedan ihop den med twine. Nu efteråt fick jag ta med den hem igen, för att sätta i foton.


Jag skar till två A5-stora sidor från ett chipboardark. Dessa täckte jag med mod podge och bokpapper. När det torkat, rev jag bort pappret... och då sitter delar av texten kvar. Den tekniken kallas image transfer.

Över allt detta gjorde jag en sk white wash. Det innebär att jag la på gesso o vatten, så att det täcker litegrann. När det torkat strök jag modeling paste över en TCW mask - Wedding ring (passande nog :).


Sen lät jag Liquitex acrylic ink, i blått o gult, rinna över sidan. Första gången jag gjorde det så lät jag inte den gula inken torka helt, innan jag la på den blå... vad tror ni hände då? Jo, bakgrunden blev grööön.... men, men, vid andra omgången lät jag det torka helt emellan de två färgerna....

Ovan på all denna ink, la jag ett till lager modeling paste. Denna gången genom masken TCW- stativ. Sist stämplade jag med några hjärtstämplar och doodlade.


På fram- och baksida dekorerade jag med minirosor, bokhjärtan och spets - för att ge boken en liten romantisk touch.

Brudparet var nöjda och då är jag nöjd. Lycka till på äktenskapets väg! :)


Inga kommentarer: